Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ
ΕΙΣΟΔΟΣ

Καλωσήρθατε

Επαναφορά Κωδικού
ή
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να παρακολουθείτε τις παραγγελίες σας, να ενημερώνεστε για προσφορές κ.α.

ΕΓΓΡΑΦΗ
Παγωτό… 10+1 μυστικά που δεν ξέρετε και σίγουρα αξίζει να μάθετε για τη δροσιστική αυτή λιχουδιά!

Παγωτό… 10+1 μυστικά που δεν ξέρετε και σίγουρα αξίζει να μάθετε για τη δροσιστική αυτή λιχουδιά!

     Aν ρωτούσαμε για το δημοφιλέστερο γλυκό του καλοκαιριού, η απάντηση θα ήταν άμεση, κοινότυπη και μονολεκτική: το παγωτό. Αυτός ο γλυκός και δροσιστικός πειρασμός του καλοκαιριού έχει κρυμμένα μυστικά που ίσως δεν γνωρίζετε!
    
     Τι σχέση έχει αυτό το έδεσμα με τον Marco Polo και τον Μέγα Αλέξανδρο; Κι όμως, το παγωτό έχει τόσο ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά στοιχεία που σίγουρα αξίζει να τα ανακαλύψετε!

    
     Ας δούμε λοιπόν κάποια από αυτά που σίγουρα δεν τα ξέρετε…


Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν λάτρης του παγωτού. Έτρωγε χιόνι αρωματισμένο με μέλι και νέκταρ. Ακόμα και πάγο αρωματισμένο με κρασί φέρεται να απολάμβανε ο Μακεδόνας στρατηλάτης και οι άντρες του.
Μία από τις πιο γνωστές απόψεις περί του πρώτου παγωτού στο κόσμο, είναι αυτή που θέλει τη συνταγή να φτάνει στην Ιταλία από την Κίνα μέσω του Marco Polo. Η συνταγή ενδέχεται να ήταν κάτι κοντά στο αραβικό σερμπέτι.
Μέχρι να ανακαλυφθούν τα παγωτά με βάση το γάλα, τον 10ο αιώνα, το παγωτό φτιάχνονταν με πάγο.
250 χρόνια μετά την ανακάλυψη της από τον Χριστόφορο Κολόμβο, η συνταγή παγωτού ήρθε και στην Αμερική.

Στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου διαδόθηκε περαιτέρω το εν λόγω επιδόρπιο, αφού πολλοί πίστευαν πως ενδυνάμωνε το ηθικό των στρατευμάτων.
Η μεγαλύτερη παγκόσμια κατανάλωση παγωτού γίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα, εκτιμάται ότι πάνω από 1,6 δισεκατομμύρια γαλόνια παγωτού παράγονται μόνο εκεί κάθε χρόνο, ενώ σύμφωνα με μετρήσεις, οι πολίτες των ΗΠΑ καταναλώνουν 48 κύπελλα παγωτού ανά έτος!

Η πιο δημοφιλής γεύση του παγωτού είναι η βανίλια. Μετά έρχεται η σοκολάτα και τρίτη στη σειρά είναι η φράουλα.

     Το δημοφιλές παγωτό χωνάκι εφευρεθεί στο 1904, κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Saint Louis, όταν ένας πωλητής παγωτού ξέμεινε από χάρτινα κυπελλάκια και έτσι ζήτησε πίτες, γκόφρες και βάφλες, από διπλανό περίπτερο, μέσα στις οποίες τύλιξε το παγωτό σε μορφή κώνου.
     Στην Ελλάδα η πρώτη γαλακτοβιομηχανία άνοιξε το 1934, στον Βοτανικό. Λίγα χρόνια αργότερα άνοιξε και στη βόρεια Ελλάδα, με έδρα τις Σέρρες. Τότε κυκλοφόρησε το πρώτο τυποποιημένο παγωτό.
    
Σήμερα οι Έλληνες προτιμούν να αγοράζουν παγωτά από περίπτερα ή μικρά μαγαζιά. Σε ποσοστό πάνω από 40%, προτιμούν το παγωτό ξυλάκι.

Η μέρα που καταναλώνεται το περισσότερο παγωτό παγκοσμίως είναι σχεδόν πάντα η Κυριακή.
Και η ιστορία του παγωτού συνεχίζεται… νέες γεύσεις και νέοι τρόποι παρασκευής και συσκευασίας προστέθηκαν.
Το υπέροχο αυτό έδεσμα είναι από τα πιο hot καλοκαιρινά trends που κυριαρχεί στη διακόσμηση του σπιτιού, των εκδηλώσεων, αντικειμένων κλπ.
Τα ice cream colors, μας φέρνουν λίγο πιο κοντά σε στην πιο ζεστή και ανέμελη εποχή του χρόνου και μας μεταφέρουν σε εξωτικούς προορισμούς.